logo-257x75-blauw

Geplaatst op 22-09-2021  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Ton op de Weegh

Problemen Philips xpaps: activiteiten ApneuVereniging

20210922-problemen-xpaps-philips

• Het bestuur stuurde brieven en e-mails naar de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) met de vraag om onderbouwing van advies van IGJ (zie website). Dit verzoek is meermaals afgewezen.
  • In de media is op vele momenten aangegeven dat de Apneu vereniging de situatie niet acceptabel vindt en informatie wil over wat er nu precies speelt plus een oplossing op korte termijn
  • Het bestuur ging in gesprek met de branchevereniging voor medische hulpmiddelen (FHI) die het reparatie-/vervangingsproces coördineert. Men toont zorg voor de betrokken xpap-gebruikers. Er is echter nog geen concreet resultaat, omdat nog niet bekend is hoe Philips het proces wil gaan aanpakken.
  • Er waren diverse contacten met individuele leden over hun situatie.
  • Het bestuur is overleg gestart met juristen en rechtsbijstandsverzekeraars.

Gebruikt u één van de getroffen Philips apparaten en heeft u een rechtsbijstandverzekering?
Indien u meent schade te hebben of u wilt de rechten op een schadeclaim behouden, dan kunt u bij uw rechtsbijstandsverzekeraar melden dat u gebruiker bent van een Philips xpap.